HUUR - REGISTRATIE Jaargang 15 - Nummer 2 - 18.01.2017

05-02-2017 14:20

Indicator

Tipmail

GRATIS E-ZINE: Aanbevelen | Inschrijven | Info

Jaargang 15 - Nummer 2 - 18.01.2017

Delen LinkedInTwitterFacebook

HUUR - REGISTRATIE

De huur enkel nog online registreren?

Een recent KB laat het online registreren van alle huurcontracten toe. Hoe zit dat en kunt u die registratie ook nog op een andere manier doen?

Is daar iets gewijzigd? Inderdaad. Een nieuw besluit voorziet dat u sinds 2017 al uw huurcontracten online kunt registreren (KB 07.12.2016).

Via https://www.myrent.be? Inderdaad. Ook nu kon u al via deze website woninghuurcontracten online laten registreren. Voor vastgoedmakelaars was er voorheen bovendien al een speciale toepassing, nl. MyRent Pro. Zowel MyRent als MyRent Pro waren echter tot nu toe enkel toe te passen voor woninghuur.

Sinds 2017 is dit voor alle huurcontracten mogelijk! Sinds het begin van dit jaar kunt u inderdaad op https://www.myrent.be ook terecht voor de registratie van handelshuurcontracten en andere huurcontracten.

Let op! Als vastgoedmakelaar kunt u op MyRent Pro voorlopig nog geen handelshuur- en andere contracten online registreren. Dit zou echter zo snel mogelijk in orde gebracht worden.

Vooraf te betalen! Anders dan bij woninghuur, moet u voor de registratie van deze contracten echter wél registratiegeld betalen. De online registratie kan daarom maar definitief zijn nadat u ook de vereiste registratiegelden betaald heeft. De instructies daarvoor, nl. het rekeningnummer en de mededeling die u moet toevoegen aan de overschrijving, krijgt u via MyRent.

Is die online registratie dan verplicht? De online registratie wordt wel aangemoedigd, maar verplicht is het nog altijd niet. Het is wel de bedoeling om dit voor bepaalde verhuurders en bv. vastgoedmakelaars in de toekomst verplicht te maken.

Registreren via e-mail of fax kan wel niet meer! Houd daar dus rekening mee. U kunt uw huurcontracten niet meer via mail of fax naar het bevoegde registratiekantoor sturen.

Dan ter plekke langsgaan? Dat kan. Ga vooraf wel na waar u daarvoor moet zijn, soms is dat in een buurgemeente. Ga dit na op https://ccff02.minfin.fgov.be/annucomp/main.do. Kies hier voor ‘Woning’ en ‘Een huurcontract registreren’ en de gemeente waar het pand gelegen is.

Via de post registreren kan ook. U kunt ook nog altijd drie originele exemplaren versturen aan het bevoegde kantoor.

Voortaan kunt u niet enkel woninghuur, maar ook andere huurcontracten online registreren. Via e-mail of fax kan het niet meer, maar u kunt ook als vastgoedmakelaar (voorlopig nog) wel ter plekke of via de post registreren.

Deze e-mail werd verzonden naar thierry@aagerniers.be.  Indien u Tipm@il, onze gratis e-zine met praktische adviezen, niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier om u uit te schrijven. Wij respecteren uw privacy en garanderen u dat uw gegevens nooit voor commerciële doeleinden aan derden worden doorgegeven.

© INDICATOR NV - Tiensesteenweg 306 - 3000 Leuven
Tel.: 016/35 99 00 - Fax: 016/70 14 01
RPR Leuven - Btw BE 0887.611.663
klantenservice@indicator.be - www.indicator.be

https://indicator.us1.list-manage.com/track/open.php?u=84df4fc3045f578f7eaa8747a&id=1a1add3b0d&e=f553d42a0d